Produkty NaSushi.pl

Chcesz dobrze orientować się w świecie sushi?

Zapisz się na newsletter by być na bieżąco.

Zapisz się

naSushi.pl » Jak robić sushi i dania kuchni azjatyckiej

Jak robić sushi i dania kuchni azjatyckiej

Co to jest sushi
Sushi jest jednym z najpopularniejszych i najbardziej rozpoznawalnych dań, które przywędrowało do nas aż z Japonii. Historia sushi sięga ponad tysiąca lat, a jej pierwotnym celem było po prostu przechowywanie ryby.
Jak zrobić sushi doskonałe?
Wielu z nas kocha sushi, ale myśli, że może je zjeść tylko poza domem. Nic bardziej błędnego! Poniżej krótki przewodnik, jak zrobić sushi w domu.
Jak rozmrażać rybę do sushi
Właściwe rozmrożenie ryby jest niezwykle istotne w przygotowaniu sushi. Nie tylko ze względu na walory smakowe, ale przede wszystkim w opiece o własne zdrowie.
Ryż, podstawą dobrego sushi:)
Dobrze przygotowany ryż, jest podstawą każdego sushi. Odpowiednią dobrane proporcję składników, czas gotowania, płukania ryżu ma kluczowy wpływ na efekt końcowy, a raczej smakowy:)
Maki sushi kalifornijskie (California roll)
Kalifornia maki (California roll) to jedna z podstawowych odmian sushi. Nie tylko smakuję, ładnie wygląda, ale również jest bardzo łatwa w przygotowaniu.